Uslovi Kijeva za prekid vatre

Kijev će prihvatiti dogovor o prekidu vatre sa proruskim aktivistima ukoliko oni predaju oružje, predaju kontrolu nad granicom ukrajinskim snagama
6 komentar(a)
Ukrajina, Foto: Reuters
Ukrajina, Foto: Reuters
Ažurirano: 19.07.2014. 11:18h

Portparol Ukrajinskog bezbjednosnog savjeta Andrij Lišenko kaže da je Kijev spreman da prihvati dogovor o prekidu vatre sa pobunjenicima pod određenim uslovima.

Kijev će prihvatiti dogovor o prekidu vatre sa proruskim aktivistima ukoliko oni predaju oružje, predaju kontrolu nad granicom ukrajinskim snagama i dozvole međunarodnim posmatračima da procjene situaciju, izjavio je Lišenko.

On je, takođe, rekao da Kijev nema informacije o crnim kutijama koje su se nalazile u malezijskom avionu koji se srušio na istoku zemlje i da one nisu predate ukrajinskim vlastima, prenio je Rojters.

Snimatelj novinske agencije Rojters javio je juče da su spasilačke ekipe pronašle drugu crnu kutiju iz malezijskog aviona, dok su proruske snage u Ukrajini pronašle u četvrtak jednu crnu kutiju.

Proruski akitivisti u Ukrajini saopštili su juče i da su pronašli većinu uređaja za snimanje kojima je bio opremljen avion "Malezija erlajnsa" srušen na istoku Ukrajine u blizini granice sa Rusijom, na teritoriji pod kontrolom proruskih snaga.

Neimenovani pomoćnik vojnog komandanta proruskih snaga Igora Girkina rekao je da je locirano osam od 12 sprava za snimanje, ali nije izneo više detalja.

Bonus video: