Skandal ne jenjava: Istraga utvrdila šta se zapravo desilo na kruzeru u Hrvatskoj

Izvor koji je blisko povezan sa slučajem kaže da je policija ispitala Longstaf tokom boravka u bolnici
3 komentar(a)
Kej Longstaf, Foto: Twitter
Kej Longstaf, Foto: Twitter
Ažurirano: 22.08.2018. 11:59h

Britanska stjuardesa Kej Longstaf skočila je u more s kruzera "Norwegian Star", potvrdio je anoniman izvor direktno uključen u incident.

"Zvanično, istraga još uvijek traje i poznato je da je Britanka pala u more, a nezvanično, skočila je i to se vidi na snimkama bezbjednosnih kamera", rekao je izvor za Jutranji list.

46-godišnja Kej Longstaf u moru je provela deset sati >>>

Izvor koji je blisko povezan sa slučajem kaže da je policija ispitala Longstaf tokom boravka u bolnici, a ona im je spremno potvrdila da je pala s broda.

"Rekla je da je bila pijana i emotivna te da je sjedjela na ivici i pala zbog kretanja broda, što se nikako ne poklapa sa nezvaničnim izveštajima inspektora uključenih u slučaj, koji su primarno istraživali je li se Britanka bacila s kruzera ili ju je neko gurnuo. Na temelju snimaka i izjava svjedoka s kruzera, posade i putnika, istražitelji su zaključili da se radi o pokušaju samoubistva."

Činjenici da nije riječ o nesrećnom slučaju u prilog idu i iskazi koji potvrđuju da je Kej torbicu s dokumentima, među kojima je bio i pasoš, odložila sa strane, ali i izjava poručnika fregate Lovre Oreškovića, zapovjednika broda Cavtat koji je spasio Britanku, koji je ranije otkrio da se Longstaf, kada je se oporavila od šoka, prvo raspitivala o troškovima spašavanja.

Bonus video: