Slučaj male Medlin: Traži se pedofil koji je zlostavljao djevojčice u ljetovalištu

Meken (3) oteta je u maju 2007. iz svoje hotelske sobe u portugalskom ljetovalištu Praja de De Lus
149 pregleda 0 komentar(a)
Medlin Meken, Foto: Beta/AP
Medlin Meken, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 19.03.2014. 17:15h

U potrazi za otetom djevojčicom Medlin Meken, koja bez značajnih rezultata traje već sedam godina, došlo je do dramatičnog preokreta. Portugalska policija, naime, sada traga za pedofilom osumnjičenim za 12 provala u ljetnjikovce u mjestu Algrave u periodu između 2004. i 2010, i za seksualno zlostavljanje pet britanskih djevojčica.

Mala Britanka Medlin Meken (3) oteta je u maju 2007. iz svoje hotelske sobe u portugalskom ljetovalištu Praja de De Lus, dok su joj roditelji bili na večeri.

Britanski policijski inspektor, detektiv Endi Redvud, objavio je da je osumnjičeni tamnokos čovjek preplanulog ili tamnog tena, koji je provaljivao u turističke objekte u kojima su boravile britanske porodice i seksualno zlostavljao pet malih britanski bijele rase, starih između sedam i 10 godina.

Ovi seksualni napadi odigrali su se od 2004. do 2006, kratko vrijeme prije Medlininog nestanka, i policija vjeruje da ih je počinio isti čovek koji je odgovoran i za 12 provala u turističke objekte.

Prilikom šest od ovih provala, osumnjičeni je sjedi ili se uvlačio u krevet sa djevojčicama, a u jednoj prilici seksualno je napao dvije djevojčice u istoj vili. Dva od navedenih napada odigrala su se u mjestu Praja de Lus, odakle je oteta i mala Medlin.

Svjedoci osumnjičenog opisuju kao čovjeka tamnog tena i kratke, tamne kose, koji govori sporo, engleskim jezikom sa stranim akcentom

Potugalski istražitelji, međutim, ove napade dosad nisu dovodili u vezu sa Medlinim nestankom, jer su se ostali napadi odigrali na dosta širokom području i jer ni u jednom slučaju nije bilo pokušaja otmice.

Svjedoci osumnjičenog opisuju kao čovjeka tamnog tena i kratke, tamne kose, koji govori sporo, engleskim jezikom sa stranim akcentom, a nekoliko žrtava tvrdi i da je imao veliki stomak i jak zadah. U nekim slučajevima je nosio raskopčanu košulju, a u drugim upadljiv bordo duks sa krugom na leđima.

Istraga koju Redvudov tim vodi trenutno je skoncentrisana 38 osumnjičenih, a pročešljavaju se i detalji o 530 poznatih seksualnih prestupnika čije boravište trenutno nije poznato. Njih 59 ima visok prioritet, a neki među njima su Britanci.

Bonus video: