Moskva: Održavaju se dva mitinga posvećena Krimu

Kako je javio Itar-tas, pozivajući se na moskovsku policiju, nekoliko učesnika marša protiv ujedinjenja je privedeno jer su nosili zastavu sa simbolima Trećeg rajha
5 komentar(a)
Ažurirano: 15.03.2014. 14:22h

U Moskvi se danas održavaju dva mitinga - jedan za podršku Krimu i protiv fašizma i drugi, manje masovan, protiv ujedinjenja Krima i Rusije.

Prema podacima moskovske policije, oko 18 hiljada ljudi okupilo se na mitinzima posvećenim događajima u Ukrajini.

Na mitingu podrške ulaska Krima u sastav Rusije okupilo se približno 15 hiljada ljudi, a protiv ujedinjenja Krima sa Rusijom oko tri hiljade.

BBC, sa druge strane, prenosi da se u Moksvi pod parolom "Dalje ruke od Ukrajine" okupilo 50.000 demonstranata.

(FOTO: Reuters)

Kako je javio Itar-tas, pozivajući se na moskovsku policiju, nekoliko učesnika marša protiv ujedinjenja je privedeno jer su nosili zastavu sa simbolima Trećeg rajha.

Protivnici referenduma na Krimu (foto: Reuters)

Ruska agencija navodi da se u Moskvi održava marš bratstva i građanskog otpora, čiji učesnici izražavaju podršku sunarodnicima u Ukrajini, postupanju ruskog rukovodstva na Krimu i protivljenje rastućem fašizmu u Ukrajini, prenosi Tanjug.

Učesnici marša nose crvene zastave sa grbom nekadašnjeg SSSR-a, vladajuće partije Jedinstvene Rusije i društvenih organizacija.

Učesnici opozicionog marša protiv ujedinjenja Krima sa Rusijom, skandiraju "Ne ratu", drže ruske i ukrajinske zastave, kao i zastave partije RPR-Parnas.

Kako izvejštava Itar-Tas predvode ih kopredsjednik Parnasa Boris Njemcov i deputat Dume Dmitrij Gudkov.

Galerija

Bonus video: