Francuski časopis odbio da objavi anketu povoljnu za Stros-Kana

56 odsto Francuza je ocijenilo da bi Stros-Kan bolje radio od Olanda da je predsjednik
0 komentar(a)
Dominik Štros-Kan, Foto: Beta/AP
Dominik Štros-Kan, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 04.03.2014. 16:39h

Francuski časopis Parizjen (Le Parisien magazine) nije želIo da objavi anketu u kojoj je bivši direktor Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Dominik Stros-Kan "osoba koja bi bolje obavljala funkciju (šefa države) od Fransoa Olanda", prenose danas francuski mediji.

Prema anketi Instituta BVA, 56 odsto Francuza je ocijenilo da bi Stros-Kan bolje radio od Olanda da je predsjednik Francuske.

Redakcija magazina je navela da su urednici donijeli odluku da ne objave anketu, jer bi trebalo da bude postavljeno pitanje: "Da li ste ili niste za povratak Stros-Kana na političku scenu?".

Stros-Kan (65), koji je bio potencijalni kandidat socijalista za predsjednika Francuske, 2011. godine podnio je ostavku na mjesto šefa MMF pošto ga je sobarica u njujorškom hotelu optužila za pokušaj silovanja. On je oslobođen tih optužbi.

Kasnije je imenovan za člana nadzornog odbora dvije finansijske institucije - Ruski fond za direktne investicije (RDIF) i Ruska banka za razvoj regiona (BRDR) koju kontroliše naftna kompanija Rosnjeft.

Od prošle godine je savjetnik potpredsjednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića.

Bonus video: