Turska: Optužnica protiv Ukrajinca

Agencija Frans pres prenosi da je Ukrajinac smješten u pritvor, ali da se ne precizira za čega je tačno optužen 45-godišnjak identifikovan kao Artjom Kozlov
0 komentar(a)
Istanbul, Foto: Rojters
Istanbul, Foto: Rojters
Ažurirano: 09.02.2014. 21:18h

Sud u Istanbulu podigao je danas optužnicu protiv ukrajinskog državljanina zbog pokušaja da prinudi turski avion da sleti u Soči na Zimske olimpijske igre.

Agencija Frans pres prenosi da je Ukrajinac smješten u pritvor, ali da se ne precizira za čega je tačno optužen 45-godišnjak identifikovan kao Artjom Kozlov.

AFP navodi da je za otmicu aviona u Turskoj zaprijećena kazna do 20 godina zatvora. Kozlova je ispitala antiteroristička policija, izvještava francuska novinska agencija.

Ukrajinske agencije javile su u subotu da je Kozlov tražio oslobađanje uhapšenih demonstranata iz Kijeva, kao i da je moguće da je on opozicioni aktivista.

Asošijeted pres prenio je izvještaj privatne turske televizijske stanice NTV u kom neimenovani putnik aviona tvrdi da je Ukrajinac tražio slobodu za zatvorenike u Ukrajini, kao i za bivšu premijerku Juliju Timošenko, osuđenu na sedam godina zatvora za prekoračenje ovlašćenja.

Zvaničnici su saopštili da je Kozlov pokušao da preusmjeri avion Pegasus Airlinesa koji je poletio iz Harkova u Ukrajini.

Posada je uspjela da ga prevari manevrom i avion sa 110 putnika prizemlji u Istanbulu.

Bonus video: