Ruska špijunka Ana Čepmen zakoračila u svijet mode

Pored bajkovitih haljina pastelnih tonova, njena modna linija obuhvata i ženske tašne u obliku knjiga radikalnih ruskih pisaca
140 pregleda 5 komentar(a)
Ažurirano: 15.01.2014. 08:12h

Najglamurozniji tajni agent Ana Čepmen opisala je svoje modne kreacije kao smrtonosno žensko oružje.

Svoju modnu liniju Ana Čepmen predstavila je u turskom ljetovalištu Antaliji. Riđokosa „fem fatal“, koja je zadržala prezime bivšeg muža Britanca, nije sama kreirala prikazane haljine, već je angažovala talentovane studente ruskih fakulteta za dizajn.

Čepmenova je počela da se interesuje za modu prije tri godine i tri mjeseca, odnosno kada se vratila u domovinu iz Amerike i to odjevena u zatvorsku košulju. Nije joj se dopala ta odjeća i krenula je u potragu za ruskim haljinama koje će se svidjeti njenoj duši, objavljeno je na sajtu bivše špijunke.

Pored bajkovitih haljina pastelnih tonova, njena modna linija obuhvata i ženske tašne u obliku knjiga radikalnih ruskih pisaca. Jedna od njih je replika djela „Ko je kriv“ Aleksandra Hercena, oca ruskog socijalizma iz 19. vijeka.

"Fatalna žena" ruske mode (FOTO: ensonhaber.com)

"Ona je zaista htjela da lansira odjeću koju možete da nosite svugdje, od sela do velikog grada", izjavio je portparol banke u kojoj Čepmenova danas radi.

Zanimljivo je, kako ističe agencija RIA Novosti, da Ana radi u Fondservisbank, koja ima skraćenicu FSB - istu kao tajna služba (Federalna služba bezbjednosti) za koju je radila kao špijun.

Čepmenova je 2011, prilikom posjete svemirskom centru kod Moskve, izjavila da bi rado kreirala skafandere za ruske kosmonaute, prenosi Blic.

Svijet je prvi put čuo za Anu Čepmen 2010, kad ju je njujorška policija uhapsila sa još devet špijuna spavača. Zadatak im je bio da se približe uticajnim Amerikancima bliskim Bijeloj kući, funkcionerima državne bezbjednosti ili stručnjacima za nuklearno oružje i iz njih izvuku informacije korisne za Moskvu.

Nakon što su otkriveni deportovani su i zamijenjeni za četvoro Rusa koji su u Rusiji špijunirali u korist Zapada. Zahvaljujući toj nagodbi, na aerodromu u Beču izvedena je najveća razmjena špijuna između Vašingtona i Moskve još od vremena Hladnog rata.

Ruska „Mata Hari“, kako su zapadni mediji zvali Čepmenovu, ćerka je Vasilija Kuščenka, agenta KGB-a, a svom bivšem mužu Aleksu Čepmenu, priznala je da ju je otac vrbovao za tajnu službu.

Galerija

Bonus video: