Za prvi napad u Volgogradu nije kriva žena, već ovaj mladić

Informacija još nije zvanično potvrđena, a DNK bombaša se trenutno analizira
54 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 30.12.2013. 11:32h

Bombaš samoubica koji stoji iza napada na željezničku stanicu u Volgogradu, u kom je stradalo 16, a povrijeđeno 45 ljudi, nije žena, kao što se prvo mislilo, već jedan dagestanski terorista, prenosi Russia Today.

Kako je izvor iz obavještajne službe rekao Interfaksu, krivac za jučerašnju tragediju u gradu na jugu Rusije je Pavel Pečenkin, mladić iz grada Volžsk, koji se 2012. pridružio dagestanskoj terorističkoj grupi, nakon što je prešao u islam i promijenio ime u Ansar ar-Rusi.

Ova informacija još nije zvanično potvrđena, a DNK bombaša se trenutno analizira. Kako prenosi Interfaks, Pečenkinov otac je dao uzorak krvi za upoređivanje.

Rusija: U eksploziji poginulo 16 osoba, Đukanović osudio napad >>>

Prema juče objavljenim podacima, iza napada stoji žena-samoubica, koja je identifikovana kao Oksana Aslanova, koja je već dva puta bila udata za islamističke militantne aktiviste, ali su joj oba muža likvidirana. Infoirmaciju je objavio ruski kanal Russia Today, pozivajući se na kanal Life News i izvor iz odjeljenja za sprovođenje zakona u Dagestanu.

Agencija Frans pres prenosi da je vebsajt lifenews.ru, koji je napadačicu identifikovao kao Oksanu Aslanovu, objavio fotografiju na kojoj se, kako navodi, vidi glava mlade žene-samoubice kako leži u gomili ruševina, a duga smeđa kosa joj je rasuta po podu.

Aslanova, za kojom se traga od juna 2012. godine, bila je bliska prijateljica Najde Asjalove, poznate kao "Amaturahman", koja je odgovorna za napad u autobusu izveden, takođe, u Volgogradu u oktobru, u kojem je ubijeno šestoro ljudi, a 30 povrijeđeno, navodi RT.

Bonus video: