Komšije tvrde: Lažni roditelji "plavog anđela" djevojčicu kupili za 1.000 eura

Dok jedne komšije tvrde da su Hristos i Elefteria dijete kupili, drugi staju u njihovu obranu
0 komentar(a)
Ažurirano: 22.10.2013. 13:19h

Hristos Salis i Elefteria Dimopoulou optuženi su za otmicu djeteta, male Marije koja je u grčkim medijima dobila nadimak "Plavi anđeo". Hristos je juče pred policijom za sve pokušao da optuži suprugu, govoreći da on nikada nije htio Mariju jer je to bilo "kao da imaju bombu u kući", piše Daily Mail.

Komšije ovog para juče su medijima dale do znanja da su Hristos i Elefteria za djevojčicu, koju su godinama tjerali da prosi, platili 1.000 eura.

DNK analiza je pokazala da djevojčica nije u krvnom srodstvu sa parom, a iako su njeni lažni roditelji govorili da ima četiri godine, ljekarski pregled je pokazao da ima pet ili šest.

Advokati romskog para kod kojeg je djevojčica živjela tvrde da ona nije oteta i da nije riječ o trgovini ljudima.

"Radilo se o ženi koja nije mogla da zadrži dijete i preko treće osobe je povjerila tom paru 2009, nedugo nakon porođaja"', kaže advokat.

Dok jedne komšije tvrde da su Hristos i Elefteria dijete kupili, drugi staju u njihovu obranu. Tako je i vođa romske zajednice u kojoj par živi kazao da nema govora o tome da je dijete kupljeno ili oteto.

"Mi niti prodajemo, niti kupujemo djecu, imamo dovoljno svoje", rekao je Babis Dimitriou i ponovio da je djevojčicu majka ostavila prije nekoliko godina i da su je potom Hristos i Elefteria uzeli kao svoju, piše AP.

Par se pokušava nagoditi, pa bi priznali krivicuu za nelegalno usvajanje da bi si umanjili kaznu. Trenutno se istražuje na desetine slučajeva nestale djece iz cijelog svijeta koji bi mogli pomoći u pronalasku pravih Marijinih roditelja.

Bonus video: