Francuska: Ukradene zlatne poluge iz aviona

Nadležne službe pariskog aerodroma saopštile su da je iz prtljažnika aviona nestalo 50 poluga od čistog zlata, čija je vrijednost 1,6 miliona dolara
3 komentar(a)
Ažurirano: 24.09.2013. 09:10h

Oko 50 kilograma zlatnih poluga ukradeno je u prošli četvrtak od američkog udruženja za transport vrijednih stvari Brinks u prtljažniku jednog aviona koji je iz Pariza letio u Cirih, saopštile su danas aerodromske službe pariskog međunarodnog aerodroma Roasi-Šarl de Gol.

Zlato je ubačeno u prtljažnik aviona Er Frans na putu za Cirih, navode isti izvori, potvrđujući izjave o tome na francuskim televizijama koje su navele da je ukradeno zlato vrijedno 1,6 miliona evra.

Svakog dana se zlato tako transportuje, a zaposleni u Brinksu ostaju ispred hangara do poletanja aviona. Francuski mediji navode da su lopovi "vjerovatno imali saučesnika na aerodromu".

Sektor francuske žandarmerije zadužen za vazduhoplovni saobraćaj otvorio je istragu, koju je ocijenio kao veoma složenu, jer je krađu Brinks otkrio tek sutradan, u petak, u Švajcarskoj.

Brinks ima 1 800 agenata za bezbjednost koji na francuskim aerodromima pregledaju putnike i sve prtljažnike u avionu (za putnike i posadu), i nadgledaju transport zlata do aerodroma.

Bonus video: