Kraj drame u Austriji: Lovokradica se spalio pošto ubio 3 policajca

"Dva policajca i jedan ljekar ubijeni su tokom operacije malo prije ponoći. Još je jedan policajac uzet kao talac i pronađen je mrtav u svojom patrolnom vozilu"
4 komentar(a)
Austrija, policija, Foto: Beta/AP
Austrija, policija, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 18.09.2013. 08:04h

Drama u Austriji sa lovokradicom završila se noćas njegovim samoubistvom, pošto je prethodno ubio tri policajca i jednog ljekara Hitne pomoći.

Elitna policijska jedinica austrijske policija Kobra počela je napad na kuću ubice u 18.20 juče po lokalnom vremenu i ta akcije je trajala pet sati. Policajci su na kraju pronašli izgorjelo tijelo za koje se smatra da je lovokradica koji se ubio samospaljivanjem.

Ukupno 200 lokalnih policajaca i 135 pripadnika jedinice Kobra učestvovalo je operaciji pretraživanja doma Alojza Hubera, 55-godišnjaka, koji je imao malu firmu za transport.

Poslije jučerašnje potrage za Huberom, osumnjičenog da je godinama lovokradica, osumnjičeni se zatvorio na svojoj farmi u oblasti Melk u Donjoj Austriji. Cijela potraga za njim je ukupno trajala oko 12 sati.

"Dva policajca i jedan ljekar ubijeni su tokom operacije malo prije ponoći. Još je jedan policajac uzet kao talac i pronađen je mrtav u svojom patrolnom vozilu", naveli su policijski izvori, a prenosi austrijska agencija APA.

Lovokradica je najprije ubio jednog policajca tokom potrage u šumi u Anabergu, oko 100 kilometara zapadno od Beča, a zatim je pucao na vozilo Crvenog krsta i ubio jednog ljekara. Potom je pobjegao i uz put je naišao na policijska kola i ubio jednog policajca, sjeo u kola i kao taoca uzeo drugog, koji je kasnije pronađen mrtav.

Policija od 2008. godine sumnjiči Hubera da je počinio šest krivičnih djela lovokrađe.

Huber je bio strastveni lovac na jelene i drugu divljač.

Bonus video: