Dejvid Kameron pozvao na bojkot "nasilničkih" sajtova

Britanski premijer je rekao da je smrt 14-godišnje Hane Smit, koja se objesila prošle nedjelje, "apsolutna tragedija"
0 komentar(a)
Dejvid Kameron, Foto: Beta/AP
Dejvid Kameron, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 08.08.2013. 14:47h

Dejvid Kameron pozvao je korisnike interneta da bojkotuju društvene mreže koje dozvoljavaju maltretiranje, pošto je jedna tinejdžerka izvršila samoubistvo.

Britanski premijer je rekao da je smrt 14-godišnje Hane Smit, koja se objesila prošle nedjelje, "apsolutna tragedija", ističući da su "gnusni" veb-sajtovi koji dozvoljavaju maltretiranje.

"Ono što mi kao roditelji i korisnici interneta možemo da uradimo jeste da ne koristimo te gnusne sajtove. Bojkotujte ih, ne priključujte im se", poručio je Kameron u izjavi za televiziju "Skaj njuz", prenio je AFP.

Ask.fm, izuzetno popularan među tinejdžerima, saopštio je da će sarađivati sa policijom na istrazi o smrti djevojčice i pozvao korisnike i njihove roditelje da prijave maltretiranje.

Ovaj veb-sajt, koji postoji od 2010. godine i ima oko 13,2 miliona korisnika, ima format pitanja i odgovora, a korisnici pri pisanju poruka ne moraju da otkriju svoj identitet.

Maltretiranje na internetu je u žiži britanske javnosti u posljednjih par nedjelja otkako je nekoliko žena, uključujući novinarke i političarke, dobilo prijetnje silovanjem i smrću preko Tvitera.

Bonus video: