ISTRAGA U TOKU

Španija: Mašinovođa odbio da svjedoči

Francisko Hose Garson Amo, koji je lakše povrijeđen u nesreći, nalazi se u pritvoru u bolnici u glavnom gradu Galicije gdje će ostati do izlaska pred sud
0 komentar(a)
Voz nesreća u Španiji, Foto: Twitter
Voz nesreća u Španiji, Foto: Twitter
Ažurirano: 20.02.2019. 23:37h

Mašinovođa voza koji je iskočio iz šina u Santijagu de Komposteli odbio je da svjedoči danas pred inspektorima koji vode slučaj, navode izvori bliski istrazi.

Francisko Hose Garson Amo, koji je lakše povrijeđen u nesreći, nalazi se u pritvoru u bolnici u glavnom gradu Galicije gdje će ostati do izlaska pred sud, kako je predviđeno zakonom, piše El Pais.

Policija ga optužuje za krivično djelo nemara i ugrožavanja sigurnosti sa smrtnim ishodnom. Odgovornost je skinuta sa predsjednika španske željeznice Gonsala Fere, koji je rekao da je mašinovođa trebalo da počne da koči 4 kilometra prije nego što je došao u zonu gdje se nesreća dogodila.

U intervjuu za Efe, Fere je rekao da "četiri kilometra prije mjesta gdje se nesreća dogodila, mašinovođa je već imao informaciju da mora da počne da koči, zato što po izlasku iz tunela treba da ide 80 km/h".

Fere je rekao da su svi sistemi za zaštitu funkcionisali.