Vaclav Klaus ismijavao homoseksualce

Karikatura je objavljena bez ikakvih komentara i naziva u vrijeme kada grupa poslanika dovršava predlog zakona o istopolnim brakovima
56 pregleda 4 komentar(a)
Vaclav Klaus, Foto: Beta/AP
Vaclav Klaus, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 20.06.2013. 14:35h

Bivši češki predsjednik Vaclav Klaus objavio je na svom sajtu karikaturu koja se ruga homoseksualcima i ismjeva istopolne brakove.

Na karikaturi se vidi dijete koje pita dva muškarca koji od vas je moja mama.

Karikaturu na kojoj devojčica drži dvojicu muškaraca za ruke i pita "koji od vas je moja mama" a zatim i dvije žene vode dečkića za ruke i on ih pita "koja od vas je moj tata" poklonio je bivšem predsjedniku Češke jedan njegov simpatizer na predavanju koje je predsjednik u penziji održao u ponedjeljak u svom Institutu Vaclava Klausa.

Karikatura je objavljena bez ikakvih komentara i naziva u vrijeme kada grupa poslanika dovršava predlog zakona o istopolnim brakovima po kojima bi češki homoseksualci ili lezbijke mogli da usvoje dijete ukoliko žive u registrovanoj zajednici sa njegovom biološkom majkom ili ocem i zajedno se o djetetu brinu.

"Djeci koja žive u porodici sa dvije majke ili dva oca ne fali ništa. Znam mnogo takvih porodica koje funkcionišu i djeca su u njima srećna. Bivši predsjednik samo podstiče atmosferu netolerancije u društvu", kazala je Džamila Stehlikova iz Savjeta vlade za ljudska prava.

Bonus video: