Predsjednik ECB očekuje oporavak eurozone do kraja 2013.

Dragijevi komentari dolaze uoči ovonedeljnog sastanka ECB, na kome će se razmatrati opcije za stimulisanje recesijom pogođene evropske privrede, nakon nedavnog sniženja kamatnih stopa
0 komentar(a)
Mario Dragi, Foto: Reuters
Mario Dragi, Foto: Reuters
Ažurirano: 03.06.2013. 09:13h

Predsjednik Evropske centralne banke (ECB) Mario Dragi izjavio je danas da očekuje postepen oporavak krizom pogođene eurozone kasnije ove godine, uprkos slabostima koje i dalje postoje.

"Ekonomska situacija u eurozoni još je puna izazova, ali postoje znaci moguće stabilizacije i postepenog oporavka u drugoj polovini godine", rekao je Dragi na međunarodnoj monetarnoj konferenciji u Šangaju, javila je agencija Frans pres a prenosi portal Gde investirati.

Dragijevi komentari dolaze uoči ovonedeljnog sastanka ECB, na kome će se razmatrati opcije za stimulisanje recesijom pogođene evropske privrede, nakon nedavnog sniženja kamatnih stopa.

Dužnička kriza koja je progutala nekoliko zemalja eurozone, prije svega Grčku, dovela je do spekulacija o mogućem raspadu monetarne unije, ali predsednik ECB je odbacio takvu mogućnost.

Eurostat je u posljednjem saopštenju naveo da je eurozona u najdužoj krizi od svog osnivanja 1999. godine, o čemu čitajte u posebnoj vijesti.

Bonus video: