Pokrenuta istraga protiv Fejsbuka zbog smrti tinejdžerke

Djevojka je sebi oduzela život nakon što je grupa od osam mladića na Fejsbuku objavila snimak sa žurke na kojoj ona pijana leži na podu kupatila
4 komentar(a)
Karolina Pičio, Foto: Giornalettismo.com
Karolina Pičio, Foto: Giornalettismo.com
Ažurirano: 28.05.2013. 10:53h

Italijanski tužioci pokrenuli su istragu protiv Fejsbuka zbog smrti tinejdžerke koja se nakon uvreda na toj društvenoj mreži ubila skočivši sa trećeg sprata.

Kako prenose italijanski mediji udruženje roditelja te zemlje već je ranije tužilo Fejsbuk zbog uloge te mreže u samoubistvu četrnaestogodišnje Karoline Pičio.

Ova djevojka je sebi oduzela život u gradu Novari na sjeveru Italije u januaru 2013, nakon što je grupa od osam mladića na Fejsbuku objavila snimak sa jedne žurke na kojoj ona pijana leži na podu kupatila.

Taj snimak ostao je na stranama Fejsbuka nekoliko dana.

Direktor udruženja roditelja Antonio Afinita je za britanski "Telegraf" rekao da je "“ovo prvi put da je udruženje roditelja u Evropi predalo takvu prijavu protiv Fejsbuka".

"Iako italijanski zakon zabranjuje mlađima od 18 godina da potpisuju ugovore, Fejsbuk tako ulazi u ugovorni odnos sa maloljetnicima u vezi s njihovom privatnošću, bez znanja roditelja", rekao je Afinita i dodao da je smrt tinejdžerke bila kap koja je prelila čašu, nakon što se prošle godine u Rimu ubio petnaestogodišnjak, takođe zbog maltretiranja na Fejsbuku.

Tužilac Franšesko Saluco rekao je da nije isključeno ni da se ovaj put zaposleni u Fejsbuku nađu pod istragom koja će se pozabaviti i time kako je snimak danima ostao na internetu, čak i nakon što su Karolinini prijatelji zatražili da se ukloni.

Bonus video: