Pol Makartni traži slobodu za Pussy Riot

U dva pisma koja nose datum od ponedjeljka i koja su na Internet postavili ljubitelji Pussy Riot, Makartni moli da se odobri zahtev za prevremeno puštanje na slobodučlanica grupe
2 komentar(a)
pusi rajot, Foto: Beta/AP
pusi rajot, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 23.05.2013. 13:00h

Bivši član Bitlsa Pol Makartni zamolio je ruski sud da pusti iz zatvora članice grupe Pussy Riot, koje su se našle iza rešetaka zbog spornog performansa u glavnoj moskovskoj crkvi uperenog protiv šefa države Vladimira Putina.

U dva pisma koja nose datum od ponedjeljka i koja su na Internet postavili ljubitelji Pussy Riot, Makartni moli da se odobri zahtev za prevremeno puštanje na slobodu Marije Alekine i Nadžde Tolkonjikove.

Njih dvije služe dvogodišnju zatvorsku kaznu.

Makartni je naveo da molbu upućuje "u duhu prijateljstva s mnogim svojim poštovaocima koji poput njega vjeruju da ljude, sve ljude, treba tretirati samilosno i saosjećajno".

Alekina je danas stupila u štrajk glađu zato što joj nije dozvoljeno da prisustvuje sjednici suda koji je trebalo da odluči o njenom prevremenom puštanju na slobodu.

Oba Makartnijeva pisma upućena su sudiji u provinciji Mordovija koji je prošlog mjeseca odbio zahtev Nadežde Tolkonjikove da prevremeno bude puštena na slobodu.

Bonus video: