Bugarski prevoznici blokirali granicu s Turskom

Bugarski prevoznici protestuju zbog dugotrajnih kontrola i dodatnih zahtjeva koje, prema njihovom mišljenju, nameću turski carinici da bi ih potisnuli sa tržišta
60 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 16.05.2013. 12:24h

Bugarski prevoznici blokirali su danas granične prelaze s Turskom, drugi put u posljednjih nedjelju dana, iz protesta zbog duge procedure kontrole sa turske strane, javio je bugarski radio BNR.

Red kamona dug 10 kilometara napravio se na glavnom bugarsko-turskom prelazu Kapetan Andrejevo, a pet kilometara dug red na sjevernom prelazu Lesovo.

Preko prelaza Kapetan Andrejevo prolazi veliki dio saobraćaja između centralne Evrope i Bliskog istoka.

Bugarski prevoznici protestuju zbog dugotrajnih kontrola i dodatnih zahtjeva koje, prema njihovom mišljenju, nameću turski carinici da bi ih potisnuli sa tržišta.

"Nastavićemo protestne akcije dok se situacija ne promijeni i Turska počne da poštuje evropske i međunarodne propise drumskog saobraćaja i prestane da nas muči", rekao je za bugarski radio Petko Angelov, vlasnik jedne firme za drumski transport.

On je rekao da bugarski prevoznici žele da imaju isti tretman kao i ostale transportne firme.

Šef bugarske Uprave za drumski saobraćaj Valentin Bojkov danas je zaprijetio da će uložiti žalbu Evropskoj komisiji zbog ovog pitanja.

Galerija

Bonus video: