Vanredni parlamentarni izbori u Slovačkoj

Prema svim analizama i anketa, očekuje se pobjeda ljevičarske partije bivšeg premijera Roberta Fica, pošto je korupcionaški skandal praktično uništio desnicu
52 pregleda 0 komentar(a)
Slovačka, izbori, Foto: Rojters
Slovačka, izbori, Foto: Rojters
Ažurirano: 10.03.2012. 13:57h

U Slovačkoj su jutros u sedam sati otvorena glasačka mjesta za vanredne parlamentarne izbore, javio je AFP, a prema anketama i analizama, očekuje se pobjeda ljevičarske partije bivšeg premijera Roberta Fica.Pravo glasa ima više od četiri miliona ljudi, a glasačka mjesta biće otvorena do sedam sati. Slovaci će birati poslanike za jednodomnu skupštinu sa 150 mjesta. Nadmeće se 2.900 kandidata iz 26 partija, a objavljivanje zvaničnih rezultata najavljeno je za nedjelju.

Analitičari očekuju da će odziv na izborima biti oko 50 odsto.Prema svim analizama i anketa, očekuje se pobjeda ljevičarske partije bivšeg premijera Roberta Fica, pošto je korupcionaški skandal praktično uništio desnicu.

Iako oko 30 odsto birača još nije odlučilo za koga će glasati, većina partija iz aktuelne koalicione vlade desnog centra nema gotovo nikakve šanse za pobjedu, navodi AFP.

Bonus video: