Niko nema jasnu prednost na izborima u Bugarskoj

Prema podacima agencije za istraživanje javnog mnjenja Alfa, GERB je osvojio 31,1 odsto glasova i socijalisti 27,1 odsto
1 komentar(a)
Bugarska, izbori, protest, Foto: BetaAP
Bugarska, izbori, protest, Foto: BetaAP
Ažurirano: 12.05.2013. 20:28h

Na parlamentarnim izborima u Bugarskoj, vladajuća GERB partija izborila je tijesnu prednost nad Socijalističkom partijom, a nijedna ni druga nemaju većinu za formiranje vlade, pokazuju dvije izlazne ankete.

Bugarska ima oko 6,9 miliona građana sa pravom glasa, a na prijevremenim parlamentarnim izborima je učestvovalo 36 stranaka

Prema podacima agencije za istraživanje javnog mnjenja Alfa, GERB je osvojio 31,1 odsto glasova i socijalisti 27,1 odsto. Druga anketa, koju je sprovela agencija Sova Haris, ukazuje da je GERB osvojio 31 odsto glasova, a socijalisti 25,3 odsto.

Ako takav rezultat bude potvrđen, on bi mogao produžiti političku i ekonomsku nestabilnost u ovoj balkanskoj zemlji, u kojoj je vlada desnog centra Bojka Borisova, šefa GERB partije, pala zbog narodnih protesta, uzrokovanih pored ostalog visokim cijenama struje.

Bugarska ima oko 6,9 miliona građana sa pravom glasa, a na prijevremenim parlamentarnim izborima je učestvovalo 36 stranaka. Međutim, među glasačima je izražena apatija, i tokom predizborne kampanje često su se čule optužbe za izbornu prevaru.

Bonus video: