Erdogan: "Asad je kasapin"

"Uz Božju dozvolu, doživjećemo da ovaj kasapin, ovaj ubica, bude kažnjen na ovom svijetu i molićemo Boga za to...", rekao je Erdogan
63 pregleda 7 komentar(a)
Erdogan, Foto: Rojters
Erdogan, Foto: Rojters
Ažurirano: 05.05.2013. 19:11h

Premijer Turske Redžep Tajip Erdogan iznio je do sada najoštrije kritike na račun sirijskog predsjednika Bašara al Asada, koga je nazvao "kasapinom" i upozorio da će odgovarati za smrt desetina hiljada građana svoje zemlje.

"Uz Božju dozvolu, doživjećemo da ovaj kasapin, ovaj ubica, bude kažnjen na ovom svijetu i molićemo Boga za to. Platićeš vrlo visoku cijenu zbog toga što si pokazao hrabrost prema bebama u kolijevkama, hrabrost koju ne možeš da pokažes drugima", rekao je Erdogan grupi poslanika i partijskih aktivista u jednom mjestu blizu Ankare.

Erdogan je ove teške riječi uputio poslije izraelskih vazdušnih napada na vojnu metu blizu Damaska. Izraelski izvori tvrde da je meta napada bilo iransko oružje namijenjeno libanskoj ekstremističkoj organizaciji Hezbolah koja je saveznik sirijskog režima, navodi AFP.

Ankara je prekinula kontakt sa Damaskom zbog toga što sirijske vlasti nisu poslušale njene apele za mirno rješavanje sukoba koji je ušao u treću godinu i odnio više od 70.000 života.

Turska je stala na stranu pobunjenika koji se bore protiv Asadovog režima i prihvatila je oko 400.000 izbjeglica i vojnih dezertera.

Bonus video: