EasyJet: Mobilni telefon kao karta za avion

Preko inovirane aplikacije, putnicima će biti omogućeno da pretražuju i rezervišu avio karte, prijave prtljag, ili provjere dolaske i odlaske EasyJet-ovih aviona
112 pregleda 0 komentar(a)
easyjet, Foto: Manchester Evening News
easyjet, Foto: Manchester Evening News
Ažurirano: 02.05.2013. 17:03h

Putnici niskotarifne aviokompanije EasyJet na određenim letovima neće morati da se čekiraju na aerodromskim šalterima niti da nose papire sa bar-kodom, jer je avioprevoznik uveo tehnologiju koja će ulazak u avion odobravati preko mobilnog telefona.

Iz EasyJet-a je saopšteno da će ta tehnologija biti dostupna na aerodromima u Mančesteru, Londonu, Edinburgu, Amsterdamu i Nici.

Usluga će biti prvo omogućena korisnicima iPhone-a i uređaja sa Android platformom, dok će tokom godine biti dostupna i korisnicima Windows telefona i Blackberry-ja.

"Nadograđena aplikacija EasyJet-a će putnicima omogućavati da se prijave za ulazak u avion za manje od 10 sekundi", naveli su iz EasyJet-a.

Preko inovirane aplikacije, putnicima će biti omogućeno da pretražuju i rezervišu avio karte, prijave prtljag, ili provjere dolaske i odlaske EasyJet-ovih aviona.

"Zaista smo zadovoljni što objavljujemo mobilni boarding-pass - iz reakcije putnika znamo da će to biti popularna nadogradnja naše postojeće aplikacije. Na bazi njenog uspjeha, koja je najbrže rastuća aplikacija na tržištu, mobilna propusnica za avion je naredni najvažniji korak za lakše i komfornije putovanje", rekao je direktor marketinga Easy-Jeta Piter Dafi.

On je kazao da će, nakon prvog uvođenja te usluge, raditi da se ona primijeni na svim aerodromima prema kojima lete EasyJet-ovi avioni.

"Probna verzija će biti proširena opcijom za višestruko čekiranje, tako da će cijela porodica koja putuje moći da se prijavi koristeći jedan ili više mobilnih uređaja, zavisno koja opcija njima više odgovara", kazao je Dafi.

EasyJet leti i sa aerodroma Čilipi, kod Dubrovnika.

Bonus video: