Turska policija suzavcem i vodenim topovima rastjerala demonstrante

"Smrt fašizmu. Živio 1. maj", vikali su demonstranti koji su se okupili na poziv ljevičarskih partija i saveza
6 komentar(a)
Ažurirano: 01.05.2013. 12:58h

Turska policija upotrijebila je vodene topove i suzavac da bi razbila demonstracije kod trga Taksim koje su organizovane povodom Međunarodnog praznika rada.

Zabranjeno je da lje održavanje skupa u tom dijelu Istanbula da bi se izbjegli eventualni problemi tokom renoviranja Taksim trga, tradicionalne tačke okupljanja Turaka, saopštila je istanbulska policija, a prenijela agencija AFP

"Smrt fašizmu. Živio 1. maj", vikali su demonstranti koji su se okupili na poziv ljevičarskih partija i saveza.

Demonstranti su bacali kamenice na policiju koja je pokušala da spriječi okupljanje u dijelu Istanbula Bešiktaš na, oko dva kilometra od trga Taksim, pošto su sukobi izbili u tri naselja koja dovode do trga Taksim, gdje su vlasti blokirale ulice da bi spriječile demonstrante da dođu.

Kancelariju turskog premijera Redžepa Tajipa Erdogana koja se nalazi u Bešiktašu, brani više desetina policajaca koji su stigli u oklopnim vozilima za suzbijanje demonstracija, dok je na ulicama grada raspoređeno na hiljade policajaca.

Turske televizijske stanice javile su da se Međunarodni praznik rada obilježava bez incidenata u druga dva dijela višemilionskog Istanbula.

Galerija

Bonus video: