Rumunija: Dokazao sudu da je živ, ali mora da čeka mjesec dana da bi bio "potpuno živ"

Reliu je devedesetih godina otišao u Tursku da radi kao kuvar, a kad se vratio u zemlju u januaru, otkrio je da ga je porodica proglasila mrtvim prije dvije godine jer im se nije javljao
3 komentar(a)
Konstantin Reliu, Foto: Screenshot (YouTube)
Konstantin Reliu, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 04.07.2018. 11:03h

Rumun Konstatin Reliu uspio je da ubijedi sud da je zaista živ, dvije godine pošto ga je supruga proglasila mrtvim i pošto je izdata njegova zvanična umrlica, saopštili su danas izvori bliski pravosuđu.

Viši sud na sjeveroistoku Rumunije odbacio je zahtjev Reliua (63) da mu se poništi umrlica, iako je lično došao u sud.

Sud tada nije iznio detalje odbijanja, ali je on uložio žalbu na sudsku odluku i obratio se nadležnim organima svog rodnog grada koji su uvažili njegov zahtjev i izbrisali ga iz matične knige umrlih.

On ipak ne može da bude "u potpunosti živ" jer mora da čeka mjesec dana, a svaka osoba koja u tom periodu posumnja u istinost njegovog postojanja može da podnese žalbu.

Reliu je devedesetih godina otišao u Tursku da radi kao kuvar, a kad se vratio u zemlju u januaru, otkrio je da ga je porodica proglasila mrtvim prije dvije godine jer im se nije javljao.

Pošto je proglašen mrtvim, ukinuto mu je zdravstveno osiguranje a nije mogao ni legalno da se zaposli niti da dobija bilo kakva socijalna primanja.

Bonus video: