Na ekonomskom fakultetu u Osijeku uhapšeno 39 osoba

Dinko Cvitan kazao je da je dat nalog za hapšenje pet profesora, jednog asistenta, 21 studenta i 12 osoba osumnjičenih za posredovanje u krivičnim delima
4 komentar(a)
hapšenje, lisice, Foto: Shutterstock
hapšenje, lisice, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 05.04.2013. 20:06h

Hrvatska policija uhapsila je danas, na osiječkom Ekonomskom fakultetu, 39 osoba zbog sumnje da su umiješane u koruptivna djela primanja i davanja mita, protivzakonito posredovanje, zloupotrebu položaja i ovlašćenja i podsticanja na krivično djelo.

Direktor policijskog Odeljenja za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala (USKOK), Dinko Cvitan, kazao je da je, posle dugotrajnih i složenih istraživanja, dat nalog za hapšenje pet profesora, jednog asistenta, 21 studenta i 12 osoba osumnjičenih za posredovanje u krivičnim delima, javila je Hina.

"Ovo je nastavak operativne akcije Indeks, kojom očigledno nije postignuto ono što je trebalo da se postigne, a to je sprječavanje koruptivnih aktivnosti u akademskoj zajednici. Prema tome, nastavljamo dalje", poručio je Cvitan.

On je ocijenio da iz prošle akcije Indeks pojedinci nijesu ništa naučili, i da se to ne može tolerisati.

"Studenti koji uče zasluženo dobiju svoje diplome, i s pravom očekuju radno mesto, međutim činjenica je da neki ljudi to ne rade i da polažu ispite na drugi način. To je nedopustivo, i ovo je zapravo jedna velika sramota", istakao je Cvitan.

On je precizirao da se očekuje da će sve privedene osobe danas biti ispitane, nakon čega će biti donijeta odluka da li će se istražnom sudiji predložiti određivanje istražnog zatvora.

Cvitan je dodao da će "za neke osobe to sigurno biti učinjeno".

Bonus video: