London: Podmetnuo požar i ubio šestoro svoje djece

Djeca su za njega bila samo sredstvo da dođe do državnog novca, piše danas "Dejli mejl"
0 komentar(a)
požar Estonija, Foto: Vesti.kz
požar Estonija, Foto: Vesti.kz
Ažurirano: 03.04.2013. 13:08h

Britanac Mik Filpot proglašen je krivim za ubistvo šestoro djece, od 17 koliko je imao sa pet žena, a koje je koristio za dobijanje socijalne pomoći.

Filpot je dobio socijalnu pomoć u iznosu od 60.000 funti godišnje.

Zajedno sa sadašnjom suprugom Majred i jednim prijateljem, Mik Filipot (56) je u maju prošle godine podmetnuo požar u porodičnoj kući za šta je namjeravao da okrivi bivšu ljubavnicu.

Takođe je planirao da navodno iz vatre spase djecu, povrati starateljstvo nad petoro djece koja su mu oduzeta i dobije veću kuću od gradskih vlasti.

Djeca su za njega bila samo sredstvo da dođe do državnog novca, piše danas "Dejli mejl".

Dok je šestoro djece spavalo na spratu, Filipot je podmetnuo požar namjeravajući da ih spase kroz gornji prozor i tako postane "heroj i žrtva" istovremeno. Ali plan je krenuo naopako jer je upotrebio previše benzina i vatra se otela kontroli spriječivši ga da dođe do djece koja su se ugušila u dimu.

Policija je najprije otružila troje osumnjičenih za ubistvo ali je optužnica kasnije preinačena u ubistvo bez predumišljaja jer optuženi nisu namjeravali da ubiju djecu.

Nesreća djeca nisu bila pod budnim okom socijalnih radnika uprkos opasnim uslovima života i opšte poznatim nastupima Filipota koji se hvalio svojim seksualnim životom koji je finansirao od socijalne pomoći.

Poslije pokretanja istrage o ubistvu djece, ispostavilo se da ga čeka i istraga za silovanje jednje žene, i da je bio u zatvoru zbog pokušaja ubistva djevojke kojoj je nanio 27 uboda poslije raskida.

Bonus video: