Rusija: Uhapšen osumnjičeni za napad na direktora Boljšoj teatra

Rusko ministarstvo unutrašnjih poslova navelo je da je osumnjičeni za napad na Sergeja Filina priveden i odveden na ispitivanje ali nije dalo njegovo ime ili druge detalje
1 komentar(a)
Ažurirano: 05.03.2013. 18:51h

Ruska policija danas je uhapsila čovjeka osumnjičenog u napadu kiselinom na umjetničkog direktora Boljšoj baleta, i pretresla njegov stan i stan jednog igrača Boljšoja.

Umjetnički direktor Boljšoja Sergej Filin je zadobio teške opekotine oka i lica kad mu je nepoznati napadač u lice bacio sumpornu kiselinu kad se vraćao kući 17. januara uveče.

Četrdesetdvogodišnji bivši plesač je sada na liječenju u Njemačkoj.

Filin je rekao prije izlaska iz moskovske bolnice da zna ko je naredio napad na njega ali nije želio da otkrije njegovo ime

Rusko ministarstvo unutrašnjih poslova navelo je da je osumnjičeni u tom napadu priveden i odveden na ispitivanje ali nije dalo njegovo ime ili druge detalje.

Policija je takođe pretresla stan soliste Boljšoja Pavela Dmitričenka, navelo je ministarstvo unutrašnjih poslova.

Portparol Boljšoja Katerina Novikova rekla je da uprava ne zna da postoji sukob između Dmitričenka i Filina.

Državna televizija Kanal 1 je javila, međutim, da je Dmitričenkova djevojka, takođe solistkinja u Boljšoju, imala svađu s Filinom.

Novikova je rekla da ne zna da li je osumnjičeni na bilo koji način povezan sa pozorištem. Ona je izrazila nadu da će današnje hapšenje dovesti do toga da se taj zločin riješi.

Filin je rekao prije izlaska iz moskovske bolnice da zna ko je naredio napad na njega ali nije želio da otkrije njegovo ime.

Televizija Kanal 1 je prenijela danas da se sumnja da je privedeni čovjek posrednik između organizatora napada i čovjeka koji je bacio kiselinu, i da bi mogao da osvijetli ko je naredbodavac napada.

Agencija Interfaks je javila da je osumnjičeni vozio napadača do mjesta napada i od njega.

Bonus video: