Otmičari pucali u vozača i oteli kćerku bugarskog mafijaša

Sofijski sud je prošlog mjeseca osudio Baneva na sedam i po godina zatvora zbog vođenja organizovanoe kriminalne grupe i pranja novca
319 pregleda 3 komentar(a)
Evelin Banev, Foto: Bulgariaoggi.com
Evelin Banev, Foto: Bulgariaoggi.com
Ažurirano: 05.03.2013. 14:47h

Trojica naoružanih muškaraca kidnapovali su danas 12-godišnju kćerku buragskog mafijaša Evelina Baneva ispred njegove kuće u Sofiji.

Kako je navela policija, kidnaperi su pucali na automobil i ranili telohranitelja koji je vozio djevojčicu, a potom oteli ćerku narkobosa.

Telohranitelj je bugarskim medijima rekao da djevojčica tokom napada nije povrijeđena.

"Izašli smo automobilom iz dvorišta kada nam je put blokirao crni BMW terenac. Iz njega su izašla trojica maskiranih muškaraca koji su povikali: "Svi na zemlju!"" rekao je telohranitelj Borislav Cekov.

Cekov je tada izvukao svoj pištolj, da bi napadači zatim otvorili vatru i upucali ga dva puta u leđa. Odmah nakon toga, dijete su ubacili u automobil i udaljili se od kuće.

Direktor bolnice u Sofiji u koju je Cekov primljen rekao je da stanje povrijeđenog veoma ozbiljno, jer su obje rane koje je dobio blizu pluća.

Bugarska policija je saopštila da je otmica izvršena "profesionalno" i da će džip koji je korišćen tokom napada najverovatnije biti spaljen.

Policija je u potrazi za otmičarima blokirala sve izlaze iz Sofije.

Sofijski sud je prošlog mjeseca osudio Baneva na sedam i po godina zatvora zbog vođenja organizovanoe kriminalne grupe i pranja novca.

On je trenutno zatvoren u Italiji, gdje će mu biti suđeno zbog navodnog krijumčarenja kokaina iz južne Amerike u Evropu u periodu od 2004. do 2007. godine.

Pokušali da otmu turbo-folk pjevača

Četvorica maskiranih napadača pokušali napali su folk pjevača Azisa, javljaju bugarski mediji.

Napad na Azisa desio se u subotu u naselju Oborište u Sofiji, kada su napadači presreli pjevača i pretukli njegovog vozača i telohranitelja. Prema nezvaničnim informacijima, oni su pokušali da kidnapuju pjevača.

Napad je video slučajni prolaznik i sve prijavio policiji. List "24 časa" iz Sofije prenosi da Azis tokom napada nije povrijeđen. Prema njihovim informacijama, napadači su bili obučeni kao policajci.

Bonus video: