Depardje obećao Kadirovu film o Čečeniji

Kadirov je na svom blogu napisao da je Depardjea ugostio u petosobnom stanu u Čečeniji i proglasio ga počasnim građaninom
52 pregleda 0 komentar(a)
Kadirov, Žerar Depardje, Foto: Beta/AP
Kadirov, Žerar Depardje, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 25.02.2013. 16:52h

Francuski glumac i od skoro ruski državljanin Žerar Depardje posjetio je svog "prijatelja", kontroverznog čečenskog lidera Ramzana Kadirova i obećao da će snimiti film o Čečeniji.

Na snimcima se vidi Depardje kako i sam igra i pokušava da izvede nacionalni čečenski ples pored mlade žene

Glumac koji je rusko državljanstvo uzeo poslije sukoba sa francuskim vlastima oko poreza doputovao je u Grozni privatnim avionom pošto je obišao fabrike u Saransku, gradu u centralnoj Rusiji gdje planira da živi.

Depardje je obišao Grozni pošto je prethodnu noć lumpovao sa čečenskim vođama. Posjetio je nekoliko muzeja i džamiju gdje je bio "uzdrman njenom veličinom i ljepotom", navodi se na sajtu čečenske vlade.

Ruski državni mediji pratili su Depardjea koga je Kadirov ugostio u svojoj rezidenciji gdje je nastupila jedna plesna trupa odjevena u narodne nošnje, a pjevačica je sa hidžabom na glavi izvela francuski hit "Je t'aime", prenosi AFP.

Na snimcima se vidi Depardje kako i sam igra i pokušava da izvede nacionalni čečenski ples pored mlade žene u živopisnoj marami na očigled zadovoljnih domaćina.

"Ovo je posjeta mom prijatelju", rekao je Depardje novinarima.

Počasni građanin republike

Kadirov (36) Čečenijom vlada od 2007. i odgovoran je za priličan razvoj ovog ratom uništenog regiona. Borci za ljudska prava optužuju ga da je odgovoran za brojna kidnapovanja i ubistva.

"Zaista morate da budete istinski srećni kako bi pjevali i igrali na način na koji to Čečeni rade"

Kadirov je na svom blogu napisao da je Depardjea ugostio u petosobnom stanu u Čečeniji i proglasio ga počasnim građaninom republike. Depardje je inače najavio da će uskoro početi snimanje novog filma "Heart of a Father" (Očevo srce) i da će snimanje biti u Groznom.

"Želim da snimim film ovdje, da pokažem da veliki film može da se snimi u Groznom. Želim da objasnim kako je jedan čovjek uspio da izgradi grad za pet godina", rekao je Depardje.

"Siguran sam da ovdje žive radosni ljudi. Jer zaista morate da budete istinski srećni kako bi pjevali i igrali na način na koji to Čečeni rade", dodao je on.

Depardje, koji je poznat po poslovnim i privatnim vezama sa prilično problematičnim režimima poput onih na Kubi ili u Uzbekistanu prošle godine bio je u Čečeniji na proslavi rošendana Kadirova.

Bonus video: