Pariz: U toku hapšenje islamista

Francuska, koja strahuje da bi sjever Malija mogao postati raj za teroriste u svijetu, prošlog mjeseca je započela vojnu intervenciju na toj teritoriji
0 komentar(a)
Francuska vojska, Foto: Beta/AP
Francuska vojska, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 05.02.2013. 10:53h

Četiri osobe privedene su u sklopu antiterorističke operacije usmjerene protiv islamističkih ekstremista, kaže francuski ministar policije Manuel Vals.

On je za francusku televiziju BFM rekao da je u regionu Pariza u toku operacija koja je povezana sa hapšenjem jednog francuskog državljanina proteklih mjeseci na granici Malija i Nigera. Drugih detalja, za sada, nema, navodi AP.

Vals je kazao da su francuske vlasti zabrinute zbog pridruživanja francuskih ekstremista pobunjenicima u Siriji ili pustinjskom regionu sjevernog Malija, gdje su islamistički radikali prošle godine zauzeli vlast i lokalnom stanovništvu nametnuli stroge šerijatske zakone.

Francuska, koja strahuje da bi sjever Malija mogao postati raj za teroriste u svijetu, prošlog mjeseca je započela vojnu intervenciju na toj teritoriji nakon što su ekstremisti počeli da napreduju u pravcu malijske prijestonice Bamaka.

Bonus video: