Ankara: Ljevičarska grupa preuzela odgovornost za napad

"Naš ratnik Alisan Sanli se 1. februara žrtvovao, ušavši u ambasadu Sjedinjenih Američkih Država (SAD), koje ubijaju narode širom svijeta"
0 komentar(a)
Eksplozija Ankara, Foto: Beta/AP
Eksplozija Ankara, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 02.02.2013. 17:08h

Turska ljevičarska grupa Revolucionarna narodna oslobodilačke partija-front, preuzela je danas odgovornost za bombaški napad na američku ambasadu u Ankari, u kojem su poginule dvije osobe.U napadu bombaša samoubice koji se dogodio u petak, na ulazu u ambasadu, poginuli su napadač i radnik obezbjeđenja, dok je jedna žena teško povrijeđena.

Bombaški napad na ambasadu SAD u Ankari >>>

"Naš ratnik Alisan Sanli se 1. februara žrtvovao, ušavši u ambasadu Sjedinjenih Američkih Država (SAD), koje ubijaju narode širom svijeta", navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu ljevičarske grupe, prenosi Rojters. Turska agencija Anadolija objavila je u petak da je napad u Ankari izveo član zabranjene militantne komunističke partije Pokret narodnog oslobođenja Edževit Sanli, koji je sebe digao u vazduh aktiviravši plastični eksploziv C-4. Sanli je bio uhapšen 1997. godine zbog napada na zgradu policije u Istanbulu i vojnog kompleksa Harbije, a 2002. je pušten na uslovnu slobodu zbog narušenog zdravlja.

Bonus video: