PODRŠKA VOJNICIMA

Oland sjutra putuje u Mali

Predsjednik Francuske Fransoa Oland izjavio je danas da sjutra ide u posjetu Maliju kako bi pružio podršku francuskim vojnicima i doprinio političkom dijalogu u toj zemlji, pošto su iz nje "istjerani teroristi"
1 komentar(a)
Ažurirano: 01.02.2013. 18:47h

"Idem sutra u Mali da pružim podršku našim vojnicima i da ih ohrabrim i kažem da je Francuska ponosna na njih", rekao je Oland.

On će se tokom posjete sastati s predsjednikom Malija Dionkundom Traoreom. Sa francuskim predsjednikom će u Bamako doputovati i ministri spoljnih poslova, odbrane i razvoja Loran Fabijus, Žan-Iv le Drijan i Paskal Kanfen.

Oland je danas novinarima kazao da će posjetiti Mali kako bi doprinio političkom dijalogu u toj zemlji, pošto su iz nje "istjerani teroristi" i kako bi stabilnost tamo bila ponovo uspostavljena.

U Maliju se trenutno nalazi 4.600 francuskih vojnika, od kojih je 3.500 angažovano u operaciji koja je počela 11. januara. Pošto su islamisti, koji su mjesecima pod kontrolom držali sjever Malija, krenuli u ofanzivu ka jugu, Oland je odobrio vazdušne napade na tu zemlju.

Preporučujemo za Vas