TRAŽE KAZNu ZA UBICE

"Neonacisti napolje": U Atini protest protiv rasizma

Pakistanac Šehzad Lukman (27) ubijen je ranije ove sedmice u napadu nožem dok je išao biciklom na posao u atinskom predgrađu
0 komentar(a)
Ažurirano: 22.02.2019. 11:22h

Više od 5.000 ljudi protestovalo je u centru Atine protiv rasizma, nakon ubistva pakistanskog imigranta koji je nešto ranije sahranjen.

Demonstranti su se okupili na trgu Omonia i nosili transparente sa natpisima "Neonacisti napolje" i "Kazna za fašističke ubice", prenosi Rojters.

Pakistanac Šehzad Lukman (27) ubijen je ranije ove sedmice u napadu nožem dok je išao biciklom na posao u atinskom predgrađu.

Nožem su ga usmrtila dvojica muškaraca koji su bili na motoru. Policija je saopštila da bi ovo ubistvo moglo biti rasno motivisano.

"Možda će njegovo ubistvo pomoći da ovakvi napadi prestanu. Mi demonstriramo kako bi vlada preduzela mjere da zaustavi rasističke napade", rekao je zvaničnik organizacije pakistanskih imigranata Havied Aslam.

Grčka je zemlja odakle mnogi imigranti iz Azije i Afrike pokušavaju da pređu u Evropsku uniju, a neprijateljstvo prema njima je sve veće u jeku grčke ekonomske krize, navodi Rojters.

Galerija