Bivša direktorka EBRD optužena za korupciju

Bivša predstavnica Rusije u Evropskoj banci za rekonstrukciju i razvoj Elena Kotova optužena je za korupciju, saopšteno je iz ruskog MUP-a
67 pregleda 1 komentar(a)
Jelena Kotova, Foto: Facebook
Jelena Kotova, Foto: Facebook
Ažurirano: 15.01.2013. 17:12h

Ruske vlasti optužile su u utorak bivšu predstavnicu te zemlje u Evropskoj banci za obnovu i razvoj (EBRD) zbog sumnje da je pokušala da pribavi mito od 1.4 miliona dolara.

Rusko ministarstvo unutrašnjih poslova navelo je u saopštenju da je bivša direktorica EBRD za Rusiju, Jelena Kotova, zajedno s drugim osobama, obećala kanadskoj energetskoj firmi ugovor, vrijedan 95 miliona dolara ukoliko im za to bude plaćeno.

Među optuženima za korupciju je i ruski bankar Igor Lebedev, navedeno je u saopštenju objavljenom na Internet stranici ruskog ministarstva.

Kotova i još troje ruskih zvaničnika ostali su bez imuniteta koje je EBRD ukinula čim su u januaru 2011. godine optužbe iznijete u javnost, navodi AFP.

Iz Evropske banke za obnovu i razvoj danas nisu željeli da komentarišu ovaj slučaj, dok je Kotova ranije izjavila da je u pitanju prljava kampanja koja se vodi protiv nje i da je ona žrtva borbi unutar te banke, prenosi AP.

Bonus video: