"gade mu se"

Depardje: Otišao sam zbog francuskih medija, a ne poreza

Depardje je u otvorenom pismu rekao: "Volim vašu zemlju, Rusiju – njen narod, istoriju, njene pisce. Volim vašu kulturu, vašu inteligenciju"
1 komentar(a)
Žerar Depardije, Foto: Beta/AP
Žerar Depardije, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 22.02.2019. 13:50h

Francuski glumac Žerar Depardje rekao je u razgovoru sa francuskim predsjednikom Fransoom Olandom da glavni razlog njegovog odlaska iz zemlje nisu visoki porezi, već "užasni" mediji, piše magazin "Holivud reporter".

Prema riječima producenta Arna Frilija, koji je blizak Depardjeov prijatelj, glumac i predsjednik razgovarali su u veoma mirnoj atmosferi, prenosi agencija Srna.

"Depardje je predsjedniku stavio do znanja da mu se savremeni francuski mediji gade i da novinari daju malu podršku", rekao je Frili.

On je dodao i da je Depardjeu "muka" od novinara koji napadaju uspješne i preduzimljive ljude.

Depardje je danas doputovao u ruski grad Soči, na privatan sastanak sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, koji mu je prethodno dodijelio rusko državljanstvo.

Portparol Kremlja izjavio je da će Putin lično uručiti pasoš francuskom glumcu.

Depardje je privukao pažnju javnosti kada je optužio francusku socijalističku vladu za kažnjavanje uspješnih, kreativnih i talentovanih ljudi

Depardje je ranije javno rekao da traži rusko državljanstvo, nakon što su francuski zvaničnici kritikovali njegovu odluku da se odsjeli iz zemlje, navodno, zbog visokih poreza.

Reagujući na Putinovu odluku da mu dodijeli državljanstvo, Depardje je u otvorenom pismu rekao: "Volim vašu zemlju, Rusiju – njen narod, istoriju, njene pisce. Volim vašu kulturu, vašu inteligenciju".

On je dodao da je Rusija "velika demokratija", a ne država u kojoj premijer može da vrijeđa svoje građane. Predsjednik francuske Vlade Žan Mar Oro ranije je rekao da Depardjeova odluka da se odseli nije patriotska.

Depardje je privukao pažnju javnosti kada je optužio francusku socijalističku vladu za kažnjavanje uspješnih, kreativnih i talentovanih ljudi, jer je pokušala da uvede porez od 75 odsto na godišnje prihode od preko milion eura.