ponos Ivraka

Radnici greškom srušili dvorac iz 18. vijeka

Sadašnji vlasnik dvorca, ruski biznismen Dmitrij Stroskin nije bio prisutan kada je došlo do zabune, a kada se vratio zatekao je svoj dvorac u ruševinama
89 pregleda 12 komentar(a)
dvorac Ivrak, Foto: Ibtimes.co.uk
dvorac Ivrak, Foto: Ibtimes.co.uk
Ažurirano: 22.02.2019. 19:07h

Stanovnici mirnog francuskog sela u blizini Bordoa bili su zapanjeni kada su otkrili da je kompletan lokalni dvorac iz 18. vijeka srušen "greškom".

Iz kabineta gradonačelnika u Ivraku saopšteno je da su radnici, koji su bili angažovani da renoviraju grandiozno zdanje od 13.000 kvadratnih metara u novembru i da sruše manji pomoćni objekat, pomiješali zgrade.

"Dvorac Belvi je bio ponos Ivraka", kazala je bivša vlasnica Žilijet Marnije, dodajući:

"Cijelo selo je šokirano. Kako je ova građevinska firma mogla napraviti ovakvu grešku?".

Sadašnji vlasnik dvorca, ruski biznismen Dmitrij Stroskin nije bio prisutan kada je došlo do zabune, a kada se vratio zatekao je svoj dvorac – koji je imao salu sa kapacitetom od 200 ljudi – u ruševinama.

"Nijesam znao da je dvorac uništen, šokiran sam“, kazao je biznismen i dodao da je angažovao arhitektu iz Pariza kako bi napravio identičnu repliku dvorca.

Rus, koji se kako prenose mediji bavi uvozom i izvozom iz Francuske za Poljsku i Rusiju, kazao je da neće sudski goniti izvođača radova zbog greške.

"Potpuno razumijem uzbuđenje među lokalnom zajednicom i proces koji je pokrenuo tužilac, međutim, ja neću goniti odgovorne za grešku, šteta je već napravljena".

Kompanija, koja je sprovodila građevinske radove, ima vozila registrovana u Poljskoj, prenijeli su mediji.