Nevrijeme izazvalo saobraćajni kolaps u Moskvi

Vlasti u Moskvi pozvale su vozače da, umjesto vlastitim vozilima, putuju podzemnom željeznicom, kako ne bi pogoršali situaciju
0 komentar(a)
Ažurirano: 04.12.2012. 13:29h

Nove sniježne padavine obrušile su se danas na Moskvu, izazivajući velike zastoje u glavnom gradu Rusije, a obilne padavine pogodile su i Ukrajinu gdje je otežan saobraćaj i snabdijevanje električnom energijom.

Saobraćajni zastoji u Moskvi i na periferiji protezali su se jutros na više desetina kilometara, a sniježne padavine nisu prestajale od ponedjeljka naveče.

Vlasti u Moskvi pozvale su vozače da, umjesto vlastitim vozilima, putuju podzemnom željeznicom, kako ne bi pogoršali situaciju, javlja agencija Itar-Tas.

Prošlog vikenda autoput Moskva-Sankt Peterburg bio je paralisan zbog zastoja koji je prouzrokovala kolona od preko 4.000 vozila, dugačka gotovo 200 km

Prošla sedmica već je obilježena nepreglednim saobraćajnim zastojima u Moskvi, nakon što je palo 40 centimetra snijega u dva dana, što nije uobičajeno za početak decembra.

Prošlog vikenda autoput Moskva-Sankt Peterburg bio je paralisan zbog zastoja koji je prouzrokovala kolona od preko 4.000 vozila, dugačka gotovo 200 kilometara.

Ovakva situacija u saobraćaju izazvala je brojne kritike vlasti.

Bonus video: