Poplave u Britaniji odnijele dva života

Na snazi je i dalje 71 upozorenje na pojavu poplava širom Engleske i Velsa
0 komentar(a)
Poplave, Velika Britanija, Foto: Beta/AP
Poplave, Velika Britanija, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 24.11.2012. 11:48h

Dvije osobe su stradale, a treća se vodi kao nestala u poplavama koje su olujne kiše i snažni vjetrovi izazvali na jugozapadu Britanije.

Na snazi je i dalje 71 upozorenje na pojavu poplava širom Engleske i Velsa, više od 300 kuća je poplavljeno za samo 24 sata, željeznički saobraćaj je i dalje poremećen, a pristižu i izvještaji o pojavi klizišta.

U međuvremenu, oko 2.500 domaćinstava, koja su u četvrtak ostala bez struje, sada ponovo imaju električnu energiju, piše britanski "Telegraf".

Prema prognozama meteorologa, danas se očekuju nove padavine i pojačanje vjetra širom jugoistočne Engleske, pa se strahuje od još obilnijih poplava.

Jedan čovek je juče preminuo u svom automobilu, koji je ostao zarobljen ispod jednog mosta u blizini grada Bat, jer spasilačke ekipe nijesu uspjele da do njega stignu na vrijeme.

Jedan 26-godišnji mladić poginuo je pošto se njegov automobil prevrnuo u Devonu, a strahuje se da je stradao i jedan 91-godišnjak koji se, zasad, vodi kao nestao, dok spasilačke ekipe nastavljaju potragu.

Loši vremenski uslovi na području Engleske potrajaće tokom vikenda.

Bonus video: