Kipar: Raketnim bacačem na vrhovnog državnog tužioca

Policija je ranije otkrila gdje je sakriven raketni bacač, te ga je blagovremeno zamijenila bacačem bez eksplozivne bojeve glave
3 komentar(a)
Ažurirano: 29.10.2012. 20:11h

Tri Kipranina, uključujući jednog "paranoičnog osuđenika", namjeravala su da protivtenkovskim oružjem ubiju vrhovnog državnog tužioca, izjavio je danas pred sudom u Nikoziji istražitelj kiparske policije.

Među osumnjičenima je i zatvorenik Andreas Unufriju (61), osuđen na 18 godina zatvora zato što je 1996. godine pokušao da ubije sudiju.

Trojci osumnjičenih se stavlja na teret zločinačko udruživanje radi ubistva i posjedovanje vojnog oružja.

Policijski istražitelj Janis Jorgadjis rekao je pred sudom u Nikoziji da je Unufriju iza rešetaka dirigovao pokušajem likvidacije državnog tužioca Petrosa Kliridisa, i to nekoliko mjeseci prije no što je Unufriju trebalo da bude oslobođen izdržavanja četvorogodišnje zatvorske kazne zbog - bježanja iz zatvora.

Jorgadjis je rekao da je Unufriju planirao ubistvo iz zatvora da bi mogao da tvrdi kako nije umiješan jer je - iza rešetaka

Unufriju, za koga se vjeruje da duboko mrzi tužioca, navodno je vrbovao ostalu dvojicu osumnjičenih da mu sa slobode pomognu u izvođenju atentata.

Jorgadjis je rekao da je Unufriju planirao ubistvo iz zatvora da bi mogao da tvrdi kako nije umiješan jer je - iza rešetaka.

Unufrija je policiji prijavio doušnik, te su osumnjičeni stavljeni pod nadzor, a zatim i uhapšeni.

Do ubistva državnog tužioca Kliridisa je navodno trebalo da dođe 28. oktobra kraj njegove kuće, uz pomoć lakog protivtenkovskog oružja.

U noći koju su odredili za ubistvo, osumnjičeni su pohvatani kada je izvršilac došao da raketni bacač uzme od saučesnika, zaposlenog u kiparskim snagama bezbjednosti.

Policija je ranije otkrila gdje je sakriven raketni bacač, te ga je blagovremeno zamijenila bacačem bez eksplozivne bojeve glave.

Unufriju je danas na sudu rekao da je to sve teorija čiji je autor drugi osuđenik koji želi da se dokopa prijevremenog izlaska iz zatvora.

Galerija

Bonus video: