Voditelj BBC-a zlostavljao 200 djevojčica?

U saopštenju se, bez iznošenja detalja, navodi i da je u toku i istraga o slučajevima u koje su umiješane osobe koje su još žive
50 pregleda 2 komentar(a)
Džimi Savil, Foto: Guardian.co.uk
Džimi Savil, Foto: Guardian.co.uk
Ažurirano: 19.10.2012. 14:32h

Istraga o zvijezdi BBC-a, pokojnom Džimiju Savilu, osumnjičenom da je seksualno zlostavljao desetine djevojčica, proširena je na još oko 200 potencijalnih žrtava.

Metropoliten policija saopštila je da sprovodi više od 400 odvojenih linija istrage o slučaju ser Džimija Sevila, koji je, prema optužbama, seksualno zlostavljao djevojčice, od kojih su neke imale samo 13 godina.

U saopštenju se, bez iznošenja detalja, navodi i da je u toku i istraga o slučajevima u koje su umiješane osobe koje su još žive, prenio je AP.

Savil, koji je preminuo u oktobru prošle godine u 84. godini, bio je voditelj muzičke emisije "Top of the Pops" i dječjeg programa "Džimi će to popraviti".

Zbog njegovog dobrotvornog rada kraljica Elizabeta II i Vatikan proglasili su ga za viteza.

Njegova reputacija je, međutim, počela da se ruši kada su žene, jedna po jedna, izašle u javnost s optužbama da ih je decenijama redovno seksualno napastvovao.

Detalji ovih izveštaja šokirali su britansku javnost.

Posle pojavljivanja optužbi, Sevilova porodica je uklonila nadgrobnu ploču sa njegovog groba u Skarborou na sjeveru Engleske, na kojoj je stajao natpis "Bilo je dobro dok je trajalo" i uništila je "iz poštovanja mišljenja javnosti".

Bonus video: