Iznenadan snijeg u Austriji poremetio saobraćaj

I na putu Raurizerlandštrase u toku noći na tri sata bio je zatvoren put jer je, zbog nedostatka zimske opreme, 40 vozila ostalo na putu
1 komentar(a)
snijeg, Austrija, Foto: Rojters
snijeg, Austrija, Foto: Rojters
Ažurirano: 16.10.2012. 10:48h

U Austriju je tokom noći stigla "zima" sa snijegom, a snježni pokrivač je u nekim djelovima zemlje dostigao visinu od čak 42 centimetra.

Takođe, zbog snijega ima i problema u saobraćaju.

Mjesta Radštat i Kriml, na teritoriji pokrajine Salcburg, osvanula su jutros sa snežnim pokrivačem visine od osam centimetara, a na planinama Oertauern i Sonblik, sniježni pokrivač je dostigao visinu od čak 42 centimetra

Do problema u saobraćaju došlo je na autoputu Tauernautoban (A10) gdje je ispred Tauerntunela, na sjevernom ulazu, napadalo 35 centimetara snega, pa su mnoga vozila bez zimske opreme proklizavala. Takođe, u toku noći dogodilo se i više saobraćajnih nesreća bez ljudskih žrtava, zbog kojih je autoput morao biti privremeno zatvaran.

I na putu Raurizerlandštrase u toku noći na tri sata bio je zatvoren put jer je, zbog nedostatka zimske opreme, 40 vozila ostalo na putu.

I austrijska žjeleznica morala je jutros da obustavi saobraćaj kroz Enstal zbog snijega i drveća koje je palo na prugu. Između mjesta Grebming i Eben stali su vozovi, a umjesto njih putnike prevoze autobusi.

Put Grosgloknerhohalpenštrase je zatvoren, kao i Kačbergbundeš strase - zbog drveća koje je popadalo, a na brojnim saobraćajnicama na planinama uvedena je obaveza korišćenja lanaca.

I u pokrajini Tirol je na planinama pao prvi veći snijeg, zbog kojih je, na primjer, naplatna rampa i saobraćajnica koja vodi ka njoj, na visini od više od 2.509 metara morala biti zatvorena.

Bonus video: