Obustavljena istraga o Stros-Kanu

Stros-Kan je negirao da je učestvovao u silovanjima koja su se dogodila tokom večeri provedenih sa prostitutkama u Vašingtonu
2 komentar(a)
Ažurirano: 02.10.2012. 12:23h

Francuski tužioci su danas obustavili istragu vezanu za optužbe da je bivši direktor Međunarodnog monetarnog fonda Dominik Stros-Kan učestvovao u organizovanim silovanjima u Sjedinjenim Američkim Državama.

Stros-Kan je negirao da je učestvovao u silovanjima koja su se dogodila tokom večeri provedenih sa prostitutkama u Vašingtonu, krajem 2010. godine, kada je on još bio direktor MMF-a.

Belgijanska za koju se pretpostavljalo da je bila žrtva navodnog silovanja uputila je pisani dopis francuskoj polciji u avgustu da je svojevoljno pristala na seksualni odnos sa Stros-Kanom i nije podnijela niednu optužbu, saopštila je kancelarija tužilaštva u Lilu, preneo je AFP.

U saopštenju se dodaje da nije počinjen nikakav zločin i da je preliminarna istraga koja je ranije bila otvorena, sada obustavljena.

Stros-Kan, dva biznismana i šef policje su u martu optuženi za "teško svodništvo u okviru organizovane grupe" za navodno organizovanje lanca prostitucije u orgijama organizovanim u Francuskoj, SAD i na drugim mestima.

Istraga o tim optužbama je u toku.

Bonus video: