Slovenka tvrdi da je imala intimne odnose sa kardinalom, sin traži očinstvo

Kardinalov sekretar Matej Pavlič je izjavio da je Rode već ranije negirao navode da je roditelj
62 pregleda 3 komentar(a)
kardinal Rode, Foto: POP TV
kardinal Rode, Foto: POP TV
Ažurirano: 28.08.2012. 10:17h

Danas 61-godišnja Tanja Breda tvrdi da je godine 1969. bila u intimnim odnosima s kardinalom Francom Rodeom. Njen sin Petar od Rodea traži test očinstva, piše Dnevnik.hr.

Iako mu je Petar već, kardinal se oglušio na njegove pozive, piše 24ur.com.

"Da. Bili smo u intimnim odnosima, kada sam imala 18 godina", potvrdila je Tanja za Delo. Godinu dana nakon afere sa kardinalom Rodeom, Tanja je u njemačkom sanatoriju sv Jožef rodila sina Petra.

On živi na Bliskom istoku, ali je zbog utvrđivanja očinstva u Sloveniji angažovao advokata.

Petar je kardinala Rodea vidio samo jednom, kada je imao pet godina. S majkom je bio u posjeti rođaki koja živi u blizini Celja, pa su tada posjetili i kardinala. Tu priču potvrdila je i Tanja, dok kardinal nije želio ni da je potvrdi ni da je demantuje.

"Da. Bili smo u intimnim odnosima, kada sam imala 18 godina", potvrdila je Tanja

Osoba, koja je za Delo progovorila sa Rodeovom odnosu s Tanjom Bredo, je rekla da je svojevremeno izbila velika afera. Rode, koji je Tanji predavao vjeronauku, je povučen s posla.

Dodao je da se Tanja 1696. godine odselila u Njemačku, a u Sloveniju se vratila prije nekoliko godina, udata za Njemca koji je usvojio njenog sina.

Na pitanje je li Rode Petrov otac, Tanja je odgovorila da nije.

"Ne, nije, ne sjećam se i ne znam ko je otac. Iako imaju iste oči i nos", rekla je Tanja Breda, dodajući da je za njen odnos sa kardinalom znala i njena majka.

Bonus video: