Dvije članice benda "Pussy Riot" pobjegle iz Rusije

Pet djevojaka iz pank grupe su 21. februara u moskovskoj crkvi izvele performans protiv Putina, poslije koga su tri od njih uhapšene u martu, dok su dvije ostale na slobodi
4 komentar(a)
Pussy Riot, protesti, Foto: France24.com
Pussy Riot, protesti, Foto: France24.com
Ažurirano: 26.08.2012. 18:44h

Dvije članice ruskog pank benda "Pussy Riot" za kojima traga ruska policija, napustile su zemlju, saopšteno je danas u Moskvi.

Iz benda "Pussy Riot" saopšteno je da su dvije članice benda pobjegle iz Rusije, kako bi "regrutovale strane feministkinje za pripremu novih protesta", prenijela je agencija AP.

Pet djevojaka članica pank grupe su 21. februara u moskovskoj crkvi izvele performans protiv predsjednika Vladimira Putina, poslije koga su tri od njih uhapšene u martu, dok su dvije ostale na slobodi.

Nadežda Tolokonjikova, Marija Aljohina i Jekaterina Samutsjevič osuđene su 17. avgusta na dvije godine zatvora, zbog huliganskog ponašanja motivisanog rasnom mržnjom, jer su izvele "pank molitvu" u crkvi Hrista Spasitelja u Moskvi, u kojoj su pozvale Djevicu Mariju da Rusiju oslobodi predsjednika Putina.

Nekoliko dana kasnije, ruska policija je pokrenula novu, proširenu istragu protiv dvije članice benda "Pussy Riot" koje su ostale na slobodi i kojima se nije sudilo, a o kojima se tokom suđenja u Moskvi govorilo kao o "neidentifikovanim učesnicama" performansa.

Bonus video: