Austrija: Ukrao kola hitne pomoći, ostavio ih, kasnije ga ista prevezla u bolnicu

Dok su službanici hitne pomoći pokušali da unesu bolesnika u kola automobil je počeo da se kreće
67 pregleda 0 komentar(a)
Hitna pomoć, Austrija, Foto: Amazonaws.com
Hitna pomoć, Austrija, Foto: Amazonaws.com
Ažurirano: 25.08.2012. 09:00h

U centru Graca dva muškarca ukrala su kola hitne pomoći dok je ljekarska ekipa jednom sugrađaninu pružala pomoć, a vozilo potom ostavili na ulici.

Naime, kola hitne pomoći pozvana su na intervenciju u centar Graca, jer je jedno lice imalo epileptički napad. Dok su službanici hitne pomoći pokušali da unesu bolesnika u kola automobil je počeo da se kreće, rekao je komandant hitne pomoći Peter Hopenberger.

Kako se ispostavilo, dva muškarca su uskočila u vozilo i pokrenula ga.

Centrala hitne pomoći pratila je preko GPS uređaja kretanje vozila i pokušavala preko radio-stanice da ubijedi otimače da kola vrate.

Ubrzo su kola ostavili i pješice nastavili svoj put.

Ova priča se time nije završila, jer, pošto je jedan od kradljivaca došao kući on se posvađao sa ocem, koji ga je prebio do te mjere da je zadobio teške povrede.

Zanimljiv podatak je da su ista kola hitne pomoći, koja je ukrao prije par sati, došla po njega kako bi ga prebacila u bolnicu.

Sljedećeg dana je osumnjičeni identifikovan na osnovu iskaza očevidaca, i priznao je policiji nedjelo, i ujedno odao i saučesnika.

Taj incident se dogodio još prije nedjelju dana, ali je hitna pomoć tek sada objavila ove informacije.

Do sada u Austriji nije bio zabeležen nijedan slučaj otuđivanja kola hitne pomoći za vrijeme intervencije, zbog čega je ovaj slučaj izazvao burna reagovanja javnosti.

Bonus video: