Tolkonikova ima poremećaj ako je tvrdoglava i insistira na svom mišljenju?!

To vještačenje je doprinijelo da članice budu proglašene krivima zbog performansa u ckrvi u Moskvi
13 komentar(a)
Ažurirano: 20.08.2012. 09:47h

Nadežda Andreevna Tolokonikova, članica pank benda "Pusi rajot", pati od poremećaja ličnosti, jer je tvrdoglava i insistira na sopstvenom mišljenju, nevjerovatan je zaključak ruskih sudskih vještaka.

To vještačenje je doprinijelo da članice budu proglašene krivima zbog performansa u ckrvi u Moskvi, gdje su izvele pank molitvu protiv predsjednika Rusije, Vladimira Putina.

Stručnjaci sa Odeljenja za forenzičku psihijatriju Prve psihijatrijske klinike u Moskvi izvršili su u aprilu psihološko i psihijatrijsko veštačenje optužene.

Ono se zasnivalo na njenoj ličnoj priči i rezultatima procjene njenih individualnih osobina, koji pokazuju da ima "proaktivan stav prema životu, da se prilikom donošenja odluka rukovodi ličnim iskustvom, da teži samoostvarenju, uključujući i odbranu ličnih društvenih vrijednosti, čemu pridaje izuzetno veliki značaj".

Vještačenje takođe otkriva njena specifična interesovanja, samopouzdanje, sklonost ka precjenjivanju kada je riječ o vlastitim ambicijama, ali i izraženu osjetljivost na kritiku, uz snažnu potrebu da izrazi sopstveno mišljenje.

To je prema psihijatrima pokazatelj da ona pati od poremećaja ličnosti, praćenog simptomima kao što su “sklonost da kategorički insistira na sopstvenom mišljenju, kao i sklonost ka oblicima suprotstavljajućeg ponašanja”.

Galerija

Bonus video: