Bugarska: Još nije poznato ko stoji iza napada na izraelske turiste

"DNK profil i otisci prstiju nisu nam otkrili nijednu osobu registrovanu u bazama podataka obavještajnih službi u svijetu", kazao je bugarski predsjednik Bojko Borisov
0 komentar(a)
Ažurirano: 24.07.2012. 19:19h

Bugarskoj još nije poznato ko je planirao bombaški napad u kojem je ubijeno pet izraelskih turista i bugarski šofer u napadu prošle sedmice u Burgasu, izjavio je bugarski premijer Bojko Borisov.

"Trenutno nemamo nikakvih dokaza o počiniocu napada, o njegovoj nacionalnosti i o tome odakle je došao", izjavio je Borisov na zajedničkoj konferenciji za novinare sa Džonom Brenanom, savjetnikom američkog predsjednika Baraka Obame za bezbjednosna pitanja i borbu protiv terorizma, prenosi agencija Đinhua.

"DNK profil i otisci prstiju nisu nam otkrili nijednu osobu registrovanu u bazama podataka obavještajnih službi u svijetu", kazao je Borisov.

Brenan je izjavio da su u roku od nekoliko sati nakon bombaškog napada američki i bugarski zvaničnici zajednički radili na prikupljanju

Brenan je predao Borisovu Obamino pismo, u kome se navodi da je napad "užasan podsjetnik na opasnost s kojom se suočavamo i izazove kojima se moramo suprotstaviti kao saveznici"

"Ta saradnja nam je omogućila da pomažemo bugarskim vlastima nakon tog gnusnog napada", kazao je Brenan i dodao da će SAD nastaviti da pomažu Bugarskoj na svaki mogući način.

Brenan je predao Borisovu pismo predsjednika Obame, u kome se navodi da je napad od 18. jula "užasan podsjetnik na opasnost s kojom se suočavamo i izazove kojima se moramo suprotstaviti kao saveznici".

Galerija

Bonus video: