Rusija: Broj stradalih u poplavama se popeo na 78

Prethodno je agencija Frans pres javila da je u poplavama stradalo najmanje 46 ljudi, a ruska agencija Itar-Tas da je poginulo njih 53
0 komentar(a)
Rusija poplave, Foto: Itar-tass
Rusija poplave, Foto: Itar-tass
Ažurirano: 07.07.2012. 12:34h

Najmanje 78 osoba nastradalo je u poplavama izazvanim obilnim kišma koje su pogodile region Krasnodarska u Rusiji.

U poplavama je takodje pogođeno vše od 13.000 ljudi.

Prethodno je agencija Frans pres javila da je u poplavama stradalo najmanje 46 ljudi, a ruska agencija Itar-Tas da je poginulo njih 53.

Vlasti su otkrile 67 tijela, uključujichi i tijelo jednog desetogodišnjeg djeteta u Krimskom regionu, najteže pogođenom, dok je devet osoba poginulo u Gelendžiku, ljetovalištu na Crnom moru i dvoje u crnomorskoj luci Novorosisk, rekao je za agenciju Frans pres Igor Željabin, portparol lokalne policije.

Željabin je rekao da se nivo vode jako podigao i da je u toku evakuacija stanovništva, kao i da se radi na identifikaciji tijela nastradalih.

U poplavi su zahvachene kuće u kojima živi oko 13.000 ljudi, navele su vlasti Krasnodarske oblasti u odvojenom saopštenju.

U krimskom regionu, noćas je bila kritična situacija, a voda je porasla i do sedam metara, navele su regionalne vlasti, prenosi Itar-Tas. Ruska agencija podvlači da je ovo ruralna oblast sa uglavnom niskim kućama gdje su bujice preplavile domove, kao i da je situacija dodatno otežana time što se sve dešavlo noću kada su mještani spavali.

Bonus video: