Stros-Kana ostavila supruga nakon brojnih seks afera

Sedmični list Closer je ranije u svom internet izdanju izvijestio kako je Sinkler “izbacila” Stros-Kana iz njihove kuće u centru Pariza
0 komentar(a)
Stros Kan, An Sinkler, Foto: Telegraph.co.uk
Stros Kan, An Sinkler, Foto: Telegraph.co.uk
Ažurirano: 30.06.2012. 07:19h

Bivši direktor Međunarodnog monetarnog fonda Dominik Stros-Kan i njegova supruga An Sinkler su se razišli prije mjesec dana, tvrdi izvor blizak Stros-Kanu.

Stros-Kan, koji se suočio sa suđenjem, a kasnije je oslobođen optužnice za pokušaj silovanja sobarice u jednom hotelu u Njujorku, te je umiješan i u lanac prostitucije u Francuskoj, i njegova supruga An Sinkler, bogata nasljednica i odnedavno urednica francuskog izdanja Huffington posta, navodno već mjesec dana žive u odvojenim kućama u Francuskoj.

Sedmični list Closer je ranije u svom internet izdanju izvijestio kako je Sinkler “izbacila” Stros-Kana iz njihove kuće u centru Pariza.

Stros-Kan je trenutno pod istragom, kojom tek treba biti utvrđeno da li je bivši direktor ove međunarodne institucije znao da se radi o prostitutkama.

Državni advokati su proširili istragu i na mogućnosti silovanja u ovom slučaju, jer je jedna od prostitutki izjavila kako su je bivši direktor MMF-a i njegovi prijatelji prisilili na grupni seksualni odnos u decembru 2010. godine tokom posjete Vašingtonu. Međutim, žena nije podnijela formalnu optužnicu.

Stros-Kan poriče ovakve navode te tvrdi da se ne radi o ženama koje su radile kao prostitutke i da je bilo nasilja.

Inače, Stros-Kan, koji je bio i ministar finasija u Francuskoj, i Sinkler su u braku bili 20 godina.

Sinkler je ostala s njim i tokom suđenja za slučaj iz Njujorka, kada je sobarica tvrdila da ju je Stros-Kan pokušao silovati. Međutim, ovog puta je, čini se, odlučila da ga zauvijek ostavi.

Bonus video: