Uhapšena "kuma" napuljske mafije

Policija je, takođe, oduzela imovinu u posjedu osumnjičenih, uključujći i salone prodaje automobila, barove, supermarkete, kuće...
2 komentar(a)
italijanska policija, Foto: Lapresse.it
italijanska policija, Foto: Lapresse.it
Ažurirano: 26.06.2012. 09:54h

Italijanska policija uhapsila "kumu" mafijaškog klana u Napulju, zajedno sa još 66 lica osumnjičenih za niz krivićnih djela.

"Rafaela D Alterio je uhapšena u zoru. Tokom operacije je 66 osoba bliskih Pianese D Alterio klana na sjeveru Napulja uhapšeno”, saopštila je policija, prenosi AFP.

D Alterio je preuzela klan nakon što je njen muž ubijen 2006, i optužena je za iznuđivanje, falsifikovanje i pranje novca.

Policija je, takođe, oduzela imovinu u posjedu osumnjičenih, uključujći i salone prodaje automobila, barove, supermarkete, kuće, brza kola i žiro-račune. D Alterio, koja se uzdigla u kriminalnoj organizaciji, bila je "obilježena" ranom od metka, pošto je u napadu rivalskog klana ranjena 2009, kada joj je pucano u rame. Optužena je, takođe, za stvaranje veze sa drugim klanovima u Kamori, koja ima međuanrodnu mrežu i koja ostvaruje milijarde prihoda od šverca droga, falsifikovanja robe, i drugih nelegalnih poslova.

Bonus video: